måndag 10 januari 2011

Here it comes !

Här kommer lite tips på efterrätter =)

Det här receptet är så gott och jag har gjort det flera gånger. Det kommer från Tina Nordström/ Mat Tina.


Ingredienser
4 dl grekisk yoghurt
3 msk lemon curd

1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
0.5 dl grovhackade skalad mandel
2 msk socker
1 kula smör, ca ½ msk
bakplåtspapper
1 st granatäpple
1 st citron
Tips
Mise en place:
Stekpanna till karamelliseringen
Ugnsfast form
Smörpapper till nötterna
4 skålar till servering
Skål till att blanda krämen

Gör så här

1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.














Mums !!
Foto: recept.nu





Mer tips kanske kommer någon annan gång, men prova det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar